Nufnang Ads

Thursday, April 7, 2011

Anak Kucing comel terbiar???

Tengahari tadi dapat pangillan telephone dari seorang yang sangat prihatin & kasihankan tiga ekor anak-anak kucing mengiau-giau di kawasan rumah kedai berhampiran...apalagi bergegas ke tempat mereka merayau-rayau..Alahai..kasihan tengok mereka bertiga ini kerana dianggarkan masih lagi terlalu kecil dipisahkan dari ibunya yang sebenar...Dari segi fizikalnya mungkin baru berumur lebih kurang 4 minggu...
Dua daripadanya selepas dibawa pulang tertidur berpelukan untuk memanaskan badan mereka tambahan diberikan selimut untuk mereka...

Dua ekor daripadanya secara bentuk susuk badan serta corak bulunya boleh dikatakan berbaka Kucing Siamese ..ini mungkin dapat membantunya untuk terus hidup kerana baka Siamese cepat matang berbanding baka kucing yang lain...Tetapi terdapat seekor tu lain sikit rupa parasnya dari yang dua tadi,namun mereka ni tetap bersama-sama seperti adik beradik...
Anak kucing pertama diberi nama "Ice Cream"...jantan

Anak kucing kedua diberi nama "Vanilla" ..betina

Anak kucing ketiga diberi nama "Coffee"...Jantan
***Buat masa sekarang ni ketiga-tiga anak kucing ini akan terus bersama dengan KucingUtara sehingga ada yang tampil untuk mengambil sebagai "anak angkat".......Kalau berminat tu tulis kat comment****

14 comments:

Myss Irah said...

Salam.. mmg sedih tgk kucing terbiar yg xder tmpt perlindungan.. tp apkn daya ira pun xley tlong sbb kt umh da byk da bela.. heehe ari ni epy sgt sb blik umh tgk kucing2 ira da chat n gemuk.. beza skn mase irh tnggl 2 minggu lps.. ^^

Cat4U said...

Xpa....Irah, sya pun belum ada lgi baka siamese ni..sja buat N3 ni mnalah tau ada org yg teringin tu sya boleh bagi ....

meowwmania said...

alahai kesiannya...mujur ada yg prihatin

mis twit said...

jom join saye advertise kucing2 ni. leh bg info kat saye untuk facebook fan page yang baru saye create! jum jum!

http://fatinmyprobs.blogspot.com/2011/04/sape-sayang-haiwan.html

Jan@Afzan said...

As salam kucingutara,

Pertamanya, tahniah utk awak, kerana berjaya selamatkan depa bertiga itu..alhamdulillah, ada juga yang prihatin. saya buat bloghopping, tetiba jumpa blog awak...saya bookmark dah. Ada byk info dlm previous entry..sgt sukeee..

canteks nye kucin siam...i wish i can have them..

tapi...saya dok melaka...sedey

harap ada insan yang baik utk menjaga mereka.

-Jan-

Cat4U said...

Terimakasih smuanya atas sokongan yg diberikan.....ALHAMDULLILLAH kedua-dua ekor ni(ICE CREAM & COFFEE) sudah pun di booking oleh tuan barunya dan mereka akan dapt ambil Ahad ni...cuma kitten yg nama VANILLA tu sja sya Xlepaskan sbb sdah sukakannya....

Cik Putri said...

ya Allah kesian nya...tp syg kat rumah pun baru ada anak baru yg dtg.rasanya tak putus susu lg.bru umur 2bulan kot.ada org letak depan rumah badan basah dgn air longkang.:(

Cat4U said...

kesian..anak kucen tu...the best kita kena tolong sbb mreka ni masih kecik lgi..lpas tu iklankan utk adoption ...Insyallah..ramai diluar sana tngh mncari-cari..

nur anis said...

kesian sangat...kecik-kecik dah terbiar...

honeyskinny said...

cofee tuh comei la...
sy nak tp kne tye my fmly first sbb kt uma da de bepuluh2... ;(

Cat4U said...

HoneyS...Coffe pun dh ada org ambik..

Anonymous said...

jual ke? nak satu...huhuhu.saye nak yang laki yang namanye ice-cream.buleh tak?saya duduk dkt kuching,sarawak.

Cat4U said...

sdah diambil org ,,,tahun lepas april

izwan said...

kucing utara awk ade x kucing yng awk nk bgi klau awk ada sye nk2 bertina pnya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...