Geng Meow

Monday, April 4, 2011

Rumah Mainan Kucing

Rumah mainan kucing memang berbaloi juga dibeli kerana ianya agak & amat bersesuaian untuk kucing-kucing yang tinggal di daam rumah ataupun dikenali sebagai "indoor cat".Rumah mainan sebegini agak mahal juga di pasaran, jika kita boleh DIY (Do It Yourself) adalah terbaik....


Rumah kucing agak menarik perhatian kucing kerana dibaluti dengan carpet yang lembut dan memang sesuai untuknya mencakar-cakar serta juga mereka akan masuk ke dalam untuk peninjauan buat pertama kalinya.
***Warna bukanlah faktor utama untuk menarik perhatian kucing kerana kucing tidak peka kepada warna dan apa yang penting adalah fungsinya rumah mainan itu sendiri***

Mama Mimi pun tertarik dengan rumah mainan kucing ni walaupun sudah dewasa...

Anak kucing memang sudah tahu ini tempat mainan mereka seperti "playground"  dan terus bermain "hide & seek" ,,aci sembunyi...macam-macam lagi..dicakarnya,terkam menerkam malah berebut-rebut keluar masuk..
Leha di kiri ini pula suka masuk & lepak didalamnya tetapi di ganggu anak kucing "Tina" yang tidak jemu bermain....
***Rumah kucing in juga dapat memberikan tempat yang sesuai untuk kucing mencakar dan boleh juga elakannya mencakar perabut kayu di rumah***

8 comments:

anis said...

wah, comel betoi..beli mna ni?? bape inggit ea??

Cat4U said...

Sya beli di petshop masa beli sngkar baru utk kucing2 yg bertambah...cuma tngok kat kedai di MakMandin tu..

meowwmania said...

kite pon ada belikan rumah kucin ni tp kejap je dah terkopek dikejekan bebudak nih huhu..

Zurina J. said...

comelnye...
rindunya dgn kucing² di rmh..byk yg dah mati..sob²

btw, comelnye rumah kucing tu...mau beli jg lahnnti...:)

weengurl said...

ooo....nk beli gak lah nti...huhu

Cat4U said...

Beli...biar kucen main sepuas2nya..lagipun lebih baik mereka rosakkan mainan ni dri perabut kayu kat umah...

ctpayong said...

di JB teramat lah mahalnya. nak naik KL pergi beli.

Anonymous said...

awak beli dekat mana? saya berminat nak beli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...