Nufnang Ads

Friday, October 14, 2011

Sifat & Sikap Kucing Hitam

Secara umumnya diatas kepercayaan lama yang diperturunkan dari satu generasi ke satu generasi , kucing Hitam dianggap keterlaluan sebagai yang bersifat kejahatan, pembawa malang dan sebagainya di seluruh pelosok dunia.Ini sebenarnya TIDAK kerana hanya kepercayaan lama saja.

Kajian Tentang Kucing Hitam:
 >>Daya Tahandiri melawan Virus
Mengikut hasil kajian yang dibuat ke atas kucing berbulu hitam oleh "U.S. National Cancer Institute" , bulu kucing yang hitam adalah hasil tinggalan genetik dari ibubapanya.Apa yang menarik dari kajian ini , kucing hitam ber'ibubapa"kan yang mengalami masalah kesihatannya yang menghidapi beberapa jenis penyakit dalam hidup ibubapanya mereka.Secara biologinya, kucing hitam adalah lebih kuat dari segi daya tahan diri "Imunisasi" kerana sejarah ibubapanya sebelum ini.
***Kesimpulannya: Kucing Hitam ataupun kucing Hitam-Putih adalah lebih daya tahan diri terhadap virus***

>>Sifat kucing Hitam
Suka berkawan &  ramah
Degil
Mudah mesra
Setia
Suka menjelajah jauh sekiranya terdedah ke luar rumah

***Ini hanya hasil kajian saja dan tidak semestinya seperti yang dinyatakan di sini***

6 comments:

naga said...

Dulu masa kecik2 kite slalu dengar tentang dongeng kucing itam ni. Kite pun takut jugak masa tu tapi skarang sayang semua color kucing...asal kucing je...

NoRHaNa CorNER said...

kucing saya puma(hitam) mmg paling kurang ada masalah kesihatan..kalau shiro(putih) plak ms kecik2 kerap kene sakit mata..

Cat4U said...

btul2...kucing putih "agak" lemah sikit..nnti sya buat entri mengenainya

adik412 said...

kucing ada sifat cemburu jugak ka?

Cat4U said...

cemburu tu xlah tepat sngat..tpi "irihati" tu lebih padan dgn sifat mereka ni...

nanee said...

saya bela kucing hitam jugak.manja sgt2..cuma hyperactive sikit laa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...