Nufnang Ads

Tuesday, February 22, 2011

Menamakan Kucing berwarna Oren

Memberi & memilih nama yang sesuai kepada anak kucing agak sukar juga ketika ingin membuat keputusan tentang namanya itu.Bermacam-macam cara tersendiri dibuat dan salah satu cara yang selalunya dibuat oleh penyayang kucing bertema kepada warna bulunya.Nama-nama yang tersenarai di bawah adalah beberapa nama yang diberikan & digunakan kepada kucing yang berwarna oren.

Nama kucing oren:
1) Amber- warna oren untuk barangan kaca
2) Autumn- Musim luruh kerana dedaun kekuningan
3) Aslan-dari Movie "The Chronicles of Narnia"
4) Curry
5) Chilli
6) Flynn-Nama Celtic bermaksud 'anak lelaki berambut merah'
7) Garfield-sangat terkenal menggunakan nama ini
8) Gina- dari perkataan Orangina
9) Ginger
10)Keegan-Nama Gaelic bermakna "anak lelaki" ataupun "dari api"
11) LOKI- Little Orange Kitty
12) Lucy- Dari Lucille Ball yang berambut perang
13) Muffin- warna kekuningan selepas keluar dari oven
14) Maizy-Jagung kering yang dijadikan hiasan
15) Noodles-warna macaroni yang kekuningan

16) Mango-mempelam kuning
17) Maple- daun kering kekuningan
18) Pekoe-Dari warna oren pekoe tea
19) Poppy-Warna bunga poppy
20) Pumpkin- warna kuning
21) OB-Orange Boy
22) OJ- Orange Juice
23) Rojo-Merah dalam bahasa Spanish
24) Sunshine
25) Sunkist
26) Sunny
27) Sunflower

***Nampaknya anak kucing oren ini sesuai dengan nama "Muffin"...***

10 comments:

DeQdEq said...

hahahaah...byk betul nama kan...

tp nape anak kucing ni nama muffin?

ctpayong said...

assalamualaikum
shalawat atas Nabi SAW

ermmm...terima kasih. barulah asa idea nak namakan kucing kat kebun sbb tiga2 oren warna serupa...emak, emak saudara & nenek dia pun warna serupa.

mesti bapak dia pun warna itu juga.

Cat4U said...

nampk seddaap...& rasa sesuai dgnnya yg bulat

fara feroza said...

dulu kucing sy kaler cam ni bg name MARKONAh...amik sempena cite amy mastura blakon..hehe...sbb kucing sy gedik..:)

gigiAriEma said...

nama comel2 kan..huhu.. :)

aisyah ahmad said...

org yang suka kucing ni..org yang berhati lembut...TAPI..saya tak kucing..mcm mane yek..hehe

Cat4U said...

ala..bknnya susah pun "tanyalah diri sendiri"...

farahtaufik said...

anak kucing saye nama bumblebee...boleh la kan..bumblebee tu warna kuning..dekat2 ngan oren...hihihihi

alibukansetan said...

ooo... baru tau kenapa anak kucing yg aku baru kutip ni namanya chilli... t.kasih berkongsi banyak info kat sini... :)

Cat4U said...

farahtaufik....ok la tu namanya sdah ada kaitan dgn yellow

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...